...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Seminariu firmy Geth - jak wypiekać pieczywo

24-25 czerwca w centrum technologicznym MIWE LBC mieliśmy przyjemność spotkać się z klientami, by wspólnie przyjrzeć się najnowszym technologiom dla piekarni – nie tylko w teorii, ale przede wszystkim w praktyce.

Zorganizowane pod koniec czerwca seminarium byłocenną lekcją dla wszystkich. My – jako dostawcy– poznaliśmy realne wyzwania naszych klientów, a klienci – mocne i słabe strony technologii, by lepiej decydo­wać o przyszłości swoich zakładów. ­

TECHNOLOGIA MIWE SMARTFRESH
Pierwszy dzień poświęcony był specyfice pracy z wykorzysta­niem technologii MIWE smartfresh. Uczestnicy mogli wysłuchać relacji użytkownika systemu – bez filtrów i upiększeń: co działa, co zaskakuje, jakie są realne korzyści i czy warto inwestować. ­To bardzo cenna perspektywa, pokazująca aspekty, o których nawet my – jako dostawcy – nie zawsze mamy pełną wiedzę. ­W części praktycznej zaprezentowano pieczywo, które zosta­ło odpieczone i złożone w MIWE smartfresh około 9 dni przed ­seminarium.

 

Obserwowaliśmy je po wyjęciu z komory oraz po ­dopieczeniu w piecu. Uczestnicy na własne oczy i podniebienie mogli ocenić, czy system rzeczywiście działa i jak może wes­przeć codzienną produkcję w piekarni. ­Ponadto odbyła się prezentacja porównująca odpiek w piecach termoolejowych i cyklotermicznych, która wzbudziła duże za­interesowanie. Poruszyliśmy też zagadnienie zrównoważonego rozwoju, kon-­centrując się na odzysku energii analizowanym na konkretnych danych i przykładach z praktyki piekarskiej. Dzień zakończyliśmy wspólną kolacją – czasem na rozmowy, wymianę spostrzeżeń i integrację.

 


AUTOMATYZACJA PROCESU ZAŁADUNKU
Drugi dzień seminarium koncentrował się na zagadnieniu auto-­matyzacji procesu załadunku z wykorzystaniem systemu MIWE athlet – dobrze znanego i sprawdzonego rozwiązania. Nowością, którą zaprezentowaliśmy, był robot AMOS – brakujące ogniwo pełnej automatyzacji załadunku pieców wsadowych. Jego zadanie polega na przejmowaniu peelboardów z wózków, na których garują kęsy, i ich transporcie pod stół załadowczy pieców. Warto podkreślić, że ręczne zdejmowanie delikatnych kęsów o świeżej strukturze jest czynnością mozolną i wymagającą dużej atencji. AMOS jest w pełni kompatybilny z systemami załadunku, eliminuje konieczność ręcznego zdejmowania peelboardów z wózków garowniczych. To rozwiązanie działa już w kilku piekarniach – zarówno w Polsce, jak i za granicą.

W części praktycznej ponownie przyjrzeliśmy się różnicom w odpieku tego samego produktu w piecach termoolejowych i cy klotermicznych. Uczestnicy mogli się przekonać, że nie chodzi o to, który system jest „lepszy”, ale o różnice, które można świadomie wykorzystać – zgodnie z oczekiwaniami rynku i preferencjami klientów.

 

PODSUMOWANIE
Seminarium spełniło oczekiwania klientów – co cieszy nas najbardziej. Jesteśmy zadowoleni nie tylko z realizacji programu, ale przede wszystkim z atmosfery otwartości i współpracy, która wytworzyła się między uczestnikami. Szczere rozmowy, wymiana spostrzeżeń, a także brak narracji o „byciu lepszym piekarzem” sprawiły, że wszyscy – zarówno goście, jak i my jako dostawcy
– wzajemnie się wzbogaciliśmy.

Dziękujemy uczestnikom seminarium za aktywny udział i zaan gażowanie. Wierzymy, że spotkanie to zaowocuje zmianami na lepsze – w praktyce, w organizacji pracy i w relacjach.

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Chleb, który zmienia życie. Rzemiosło, które zmienia świat. Wgryź się w nasze kolejne wydanie specjalne w całości poświęcone pieczywu.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji